Japán sajttorta diétásan
3db tojássárgáját kézi mixerrel kikeverünk 1 ek. 4:1 édesítővel
3db tojás fehérjét kemény habbá verünk
125gr steviás csokis felolvasztunk vízgőz felett, majd a sárgákhoz tesszük
125gr light natúr sajtkrémet a tojássárgájához keverünk
A kemény hab kivételével mindent összekeverünk alaposan, végül a habot belekanalazzuk és óvatosan elkeverjük.
Nagytepsibe vizet teszün, kis tortaformába pedig mehet a massza, amit a nagy, vízzel teli tepsibe teszünk.
170 fokon 15 percig, majd 160 fokon 15 percig, majd elzárjuk, nem nyitjuk ki a sütőt, csak elzárjuk és még 15 percig bent hagyjuk.
Ezután kivesszük, kiemeljük a vízből és a formában hagyjuk meghűlni. Hidegen fogyasztandó!
Tápértéke egy szeletnek, ha 8 felé vágjuk:
kcal: 120 kcal
fehérje: 4,7gr
szénhidát: 6 gr
zsír: 9,5gr
Még több receptért gyere a facebook oldalra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése