2015. június 3., szerda

Sikertörténet szülést követően

Egy friss anyuka sikertörténetét osztom meg most veletek.

Szandi a terhessége előtt keresett meg engem, hogy segítsek neki edzeni és tudatosabban táplálkozni. El is kezdtük a közös munkát, majd alig telt el egy-két hónap és bejelentette, hogy kisbabát vár. Ekkor 68 kilót mutatott a mérleg nyelve.

A terhesség miatt kicsit megálltunk a súlyzók emelgetésével, de semmiképpen nem hagytuk abba, minden ment tovább, de nem növeltük a súlyokat. A várandósság előrehaladtával folyamatosan figyeltünk a hátizmokra, melyet Szandinál a sok ülő munka miatt amúgy is meg voltak nyúlva. Igyekeztünk karbantartani. Később pedig a csípőizmokra fektettük a hangsúlyt, melyek a szülésig megtartják, majd a szülésnél segítik a kisbaba jövetelét. Továbbra is hetente 2-3 alkalommal jött velem edzeni és, amennyire terhesen ellen tudott állni a finomságoknak, betartotta az étkezést. 

szülés után 2 héttel
Létezik az, hogy genetika, és mi sem vagyunk gépből, emberek vagyunk. Engedékenyebb vagyok én is a kismamákkal, hiszen jómagam is megéltem kétszer is a várandósságot. Tisztában vagyok vele, hogy mit bírunk ki, és milyen nehéz ellenállni a finomságoknak. Csak ránézek a csokira és hízok tőle. Szandi hasonlóképpen ez az alkat. Igazán sose volt vékony, mindig is hízásra hajlamos volt, azon belül is inkább a hasra hízós fajta. Igyekezett odafigyelni, hogy mikor mit eszik, de nem voltunk szigorúak az étkezés terén. 
A terhesség harmadik harmadában már nagyon lent volt a pocakja és a lábai is vizesedtek. Ez is egy olyan dolog, amiről nem tehetünk, ilyenek vagyunk. Nem feltétlenül az anyukánktól örököltük, azonban, ha már így alakult, akkor igyekezzünk elkerülni a kórházban fekvést, a koraszülést és próbáljunk csak annyit és úgy mozogni, ahogy az nekünk jól esik. Szandinak az utolsó három hétben már nem esett jól a mozgás, inkább kértem, hogy pihenjen. 

Étkezésnek annyit kértem tőle, hogy igyekezzen kerülni a lisztes és cukros ételeket, a gyorséttermi kajálásokat. Főzzön magának és soha ne legyen éhes. Ezt is betartva Szandi 86 kilóval indult el a szülőszobára. Természetes úton egészséges kislánynak adott életet.

Szülést követően 2 héttel 76 kilót mutatott a mérleg. A 6 hetes kontrollt követően még az orvostól hazafelé hívott fel, hogy minden rendben, holnap már újra jön a fitnesz terembe edzeni, ott leszek-e.

Első kép: április 3.  - második kép június 1.  
Nagyon örültem, hogy meg tudja oldani, hogy a kisbaba mellett is jut ideje sportolni. A hatodik héttől heti kétszer, majd az ötödik hónaptól heti 4-5 alkalommal végez súlyzós edzéseket, valamint heti két alkalommal aerob edzésre is jön, ilyenkor emelkedőn gyalogol, elliptikus trénert használ.

Mia már öt és fél hónapos
A kisbabát  fél évig szoptatta, ez alatt az idő alatt nem fogyasztott tejtermékeket, naponta 5 alkalommal étkezik, odafigyel, hogy mikor mit eszik, de bevallja, ha becsúszik egy csoki vagy fagyi, süti.

Egyik nap megkérdeztem tőle:
- Szandi! Áruld el, mit eszel, hogy ennyit fogytál!
- Hát, brokkolit csirkével! - válaszolta.

Jelenleg 67 kiló, 5 hónap alatt 9 kilót adott le, de még 5 kilótól szeretne megszabadulni, de tudom, hogy sikerülni fog neki és a kislány első születésnapján csinosabb lesz, mint volt a terhessége előtt.

Szandi ma is eljött. a kislányt magával hozta és sikerült egy jót edzettünk.

Ügyes vagy, büszke vagyok rád!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...