Hurrá! Gondoltam, most mutat valami trükkösen király gyakorlatot! De nem! Találjuk ki a világ legfinomabb paleo kókusztortáját, a lánya születésnapjára.
Nem is tudom jobb lett-e volna a trükkös gyakorlat!
Annyira felcsigázott a téma, hogy még aznap délután megalkottam a receptet, másnapra az első verziót, és a MozduljAnyu nocarb kókusztortáját, másnap egy másik verzió, egy krémesebb, majd utolsó napra egy végleges még senki által nem kóstolt tortát. Így utazott haza a torta a születésnapra.
A végleges recept 23-cm-es torta formához:
100gr mandula
50gr kókuszreszelék
80gr kókuszvaj
80gr sárgabarack aszalt
2 evőkanál karob por
Az alaphoz valók száraz részét aprítóban összeturmixoljuk
majd kézzel gyúrjuk hozzá a kókuszvajat, amíg elérjük a megfelelő állagot és a
csatos forma aljára tapicskoljuk. Hűtőszekrényben tartjuk addig, míg a ropogós csokiréteghaz valót elkészítjük:
Ropogós csoki réteg:
40gr kókuszvaj
20gr karobpor
eritrit ízlés szerint
Ezt a folyékony csokit ráöntjük az alapra és mehet vissza a mélyhűtőbe, Ez idő alatt elkészítjük a kókuszkrémet.
300gr cocomas krém
250gr
Aldi túró
250gr
mascarpone
150gr kókuszreszelék
2 kis csomag habfixáló por
eritrit
A cocomast a habfixálóval keménnyé keverjük kézimixerrel, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. a hűtőből kivett tortaalapra kanalazzuk és elsimítjuk. Most megint visszatesszük a hűtőszekrénybe.
Tetejére :
80gr kókuszvaj + 40gr karobpor és eritrit keveréke ismét csokimáznak
A csokimázat ráöntjük a kókuszoskrémre és már kész is torta, mehet vissza a hűtőbe.
Vigyázz, nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése