2015. november 2., hétfő

Szuper diétás hurrikán süti

Nekem minden reggelem így zajlik:
 
Ébredés 6.20-kor, a család még alszik, a kutya még horkol. Tűzhelyen a kávé bekészítve, jobban szeretem a retro kotyogós kávét, mint a kapszulás verziókat. A citromfacsarómat is kiraktam már este, hogy minél kevesebb fiókot, szerkényt kelljen nyitogatni, míg a többiek még pihennek. Fél citromot elő a hűtőből, gyorsan kifacsarom, hozzáteszek kb. 20 csepp echinacea-grapefruitmag olajat, ami erősíti az immunrendszeremet, pici langyos vízzel felöntöm és már iszom is.
 
A kávéfőző alatt begyújtom a lángot. A hűtőből kiveszem a reggelinek valókat.
A gyerekek müzlit esznek, apa teljes kiőrlésű pékárut, én pedig a szokásos gyors sütimet NoCarb sütőmixből.
 
Kis ikeás tálkába egy tojást villával felverek, hozzáteszem az egy mérőkanálnyi sütőmixet, egy mérőkanálnyi proteint és pici sütőport. Elkezdem keverni, és folyamatosan teszek hozzá vizet. Úgy gondoltam egy kicsit megvariálom, és egy teáskanálnyi magas kakaóvajas kakaóport tettem hozzá és eritritet. Ezzel már csak úgy hanyagul kevertem össze. Tettem is a mikróba szokás szerint 40+20mp időtartamra. Kiborítottam és akkor láttam meg, hogy milyen szép lett a piskóta. Ha ilyet akartam volna, biztosan nem sikerül.
 
Ügyeskedj! Szánj rá időt! Egyél diétásan, mégis finomat!

2 megjegyzés:

  1. Szia! Megmondanád nekem mennyi az "egy mérőkanálnyi" sütőmix? Nekem a zacskóban nem volt kanálka!
    Előre is köszönöm. Ági

    VálaszTörlés

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...